Vill du boka bana?

Till MATCHi

Vår träningsverksamhet.

Vår träning är indelad i olika nivåer för att ge alla möjligheten att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Det innebär bland annat att vi arbetar med olika typer av bollar, storlek på banor och övningar för att göra det enklare och roligare att lära sig spela tennis.

Tennisskolan

Minitennis/röd

För våra yngsta spelare, från fem år och uppåt. Träningen innehåller mycket lekar och aktiviteter för att ge en rolig introduktion till tennisen. Träningen på den här nivån genomförs på minitennisbanor med skumboll och röd boll.

Miditennis/orange

Här utökar vi banytan och spelar både med skumboll och orangeprickiga tennisbollar. Vi lägger fortsatt stort fokus på tennisens grunder i kombination med fysisk aktivitet, kroppskontroll och teknik.

Maxitennis/grön

Träning med grönprickig boll. Tennisens grunder har fortfarande högsta prioritet, men nivån på övningarna stegras och matchspel på helplan kommer in som en del i träningen.

Utvecklingsgrupp

För våra spelare som tränar med gul/hård boll. Här samlas både de som vill ta steget upp till tävlingsgruppen och de som spelar tennis för att det är roligt. Grupper delas in efter ambition samt deltagande i seriespel och tävlingar.

Tävlingsgrupp

Här tränar vi med stort fokus och krävande fysiska inslag. Vi erbjuder även Tennisgymnasium för elever i Tävlingsgruppen som vill öka sin träningsmängd som en del i sin satsning på tennis. Vi ger möjligheten till upp till 3 timmar tennis per vecka under skoltid.

Vuxentennis

Här samlar vi våra vuxenspelare och träningarna präglas av glädjen till sporten och att hela tiden ta steg i sin utveckling tekniskt och taktiskt.