Förändringar i organisationen.

March 11, 2022

Efter två år väljer Robban Almberg att avsluta sin anställning hos Elfsborg Tennis.

– Det har varit en speciell tid i Elfsborg. Jag har verkligen uppskattat att jobba med spelarna i klubben och för tennisen i Borås. Samtidigt har pandemin gjort det otroligt utmanande att bedriva en verksamhet för att utveckla A-laget samt Tävlingsgruppen för 13 år och äldre, vilket var mitt uppdrag när jag anställdes. 


Robban Almberg kom till Elfsborg i januari 2020 och satte direkt ett stort avtryck genom sin energi och erfarenhet. Under hans ledning har föreningens träningsverksamhet utvecklats och professionaliserats. Bland det första han gjorde var att införa extra träningsmöjligheter genom helgläger, men även för Tennisgymnasiet som fick ett extra pass per vecka utöver vad som ingår i elevernas program – något som säger mycket om hans ambitionsnivå som tränare. Det startades även dagtidsträningar för heltidsspelarna för att ge dem dubbla pass. Genom Robbans kontakter har Elfsborg också kunnat knyta ATP:spelaren André Göransson och landslagsspelaren Jackie Cabaj Awad till klubben – samt flera av Nordens duktigaste juniorspelare.


Från styrelsens sida kommer vi alltid att vara tacksamma för det engagemang och den kunskap han tillfört föreningen. I samband med att Robban slutar kommer vi  att se över verksamheten och fokusera mer på utveckling av barn- och ungdomspelare. 


Robbans anställning avslutas 30 juni och han kommer att arbeta som vanligt fram tills dess. Arbetet med rekryteringen av en ersättare inleds inom kort och så fort vi har något att berätta kommer vi att göra det via vår webbplats och sociala medier. 

Styrelsen, Elfsborg Tennis