Elfsborg Tennis får ny visuell identitet.

March 11, 2021

Under våren 2021 uppdaterar Elfsborg Tennis sin grafiska profil. Det nya visuella uttrycket är lika mycket en hyllning till föreningens historia som en modernisering.

Det är en händelserik tid i Föreningen Elfsborg Tennis. Racketcentret där verksamheten bedrivs byggs om och de två tennisbanorna i gamla A- och B-hallen får lämna plats till tre nya padelbanor. Det innebär att man under våren kommer att kunna spela tre racketsporter här; tennis, padel och badminton. Samtidigt har tennisverksamheten växlat upp. Flera profilerade spelare på både herr- och damsidan har redan anslutit till föreningens a-lag med sikte på att ta sig tillbaka till elitserien.

För att markera starten på en ny era i föreningens historia väljer man också att uppdatera föreningens visuella uttryck. Den grafiska profilen innehåller flera delar, där logotypen är den enskilt viktigaste symbolen för varumärket Elfsborg Tennis. Just logotypen är dock inte helt ny för föreningen.

– För oss är det här ett sätt att uppmärksamma och hylla föreningens arv. Elfsborgs TK bildades som en sektion inom idrottsföreningen Elfsborg redan 1935 och använde fram till sammanslagningen av tennisklubbarna i Borås den klassiska handskriften som vi nu går tillbaka till, säger Fredrik Kirkfjell, ledamot i Elfsborg Tennis styrelse och den som drivit projektet.

“För oss är det här ett sätt att uppmärksamma och hylla föreningens arv. Elfsborgs TK bildades som en sektion inom idrottsföreningen Elfsborg redan 1935.”

Med handskriften som grund har ett nytt emblem skapats som tillsammans med nya profilfärger, typsnitt och fotomanér bildar Elfsborg Tennis nya visuella identitet.

Arbetet med implementeringen väntas pågå under hela våren. Först ut att uppdateras är sociala medier och webbplatsen, medan det kommer att dröja längre innan exempelvis alla fasadskyltar bytts ut.